12.04.2021 - 16:13

FOTO: Očkovací centrum se přesunulo z nemocnice do budovy ČVUT

Autor:

Od pondělí 12. dubna probíhá očkování v Děčíně nově v budově ČVUT (bývalý Kokos) v Pohraniční ulici. Přesunulo se sem z děčínské nemocnice, kde se očkovalo dosud. Nové očkovací centrum, které lidem poskytuje příjemné zázemí, bude v provozu sedm dní v týdnu vždy od 8 do 16 hodin. Provozuje ho Krajská zdravotní a.s.

„Rád bych poděkoval všem, kteří se na spuštění tohoto nového centra podíleli,“ říká děčínský primátor Jiří Anděl. „Město Děčín – ve spolupráci s dalšími městy – také nabídlo administrativní síly pro zajištění provozu, na jeho přípravách se podílelo i naše IT oddělení.“

„Jsem velmi rád, že očkovací centrum vzniklo právě v těchto prostorách. Jsme v centru města, centrum je bezbariérové a oddělené od běžného provozu budovy ČVUT. Kromě toho je poblíž dopravní uzel městské autobusové dopravy,“ říká náměstek primátora Martin Pošta a dodává: „Připraveno je vyhrazené parkování, pro seniory, kteří se nemohou na očkování sami dopravit, je k dispozici Senior taxi.“

Dosud probíhalo očkování v děčínské nemocnici. To však kapacitně nevyhovovalo.

„Žádná nemocnice v Česku není připravena na tak velkoplošné očkování, jaké nyní probíhá. Jsem rád, že právě otevíráme očkovací centrum, které zpříjemní a zpřístupní lidem očkování. Pevně také věřím, že dodávky očkovacích vakcín porostou a kapacita centra bude využita,“ říká Petr Severa z Krajského úřadu Ústeckého kraje, očkování v kraji koordinuje.

„Je před námi kus práce, ale já věřím našemu týmu, že to všechno zvládne,“ říká ředitel děčínské nemocnice Michal Hanauer, který přípravu očkovacího centra označil za rychlou a precizní.

„Chtěla bych především zdůraznit, aby lidé chodili na očkování v tom termínu a čase, na který jsou objednáni,“ apeluje hlavní sestra děčínské nemocnice Danuše Tomášková. „Pokud lidé budou chodit dříve, bude tu zbytečně docházet ke kumulaci osob. Nikdo se nemusí bát, na každého, kdo bude mít termín očkování, se dostane,“ dodala s tím, že tento týden se předpokládá, že bude denně naočkováno cca 300 lidí. Kapacita centra je 800 naočkovaných lidí denně.

Více o očkovacím centru v budově ČVUT najdete ZDE.

Počet zobrazení: 416 Naposledy změněno: 19.04.2021 - 09:13

Datová schránkadatová schránka
     Magistrátu města Děčín: nj6wxpq

Rychlý kontakt

Máte-li dotaz, který chcete uveřejnit na našich webových stránkách, použijte, prosím, sekci Dotazy občanů. Tento formulář slouží pouze pro rychlý kontakt s úřadem.
Zbývající počet znaků: 1000
Odesláním zprávy souhlasíte se zpracováním osobních údajů (GDPR).

Něco málo o Děčínu

obyvatel (r. 2019)
rozloha (km²)
městských částí
ulic
rozpočet (mil. Kč)

Zpravodaj města

ISO 9001:2015

SGS Česká RepublikaStatutární město Děčín, Magistrát města Děčín je držitelem certifikátu kvality od mezinárodní firmy SGS se sídlem ve Švýcarsku.

Veřejné zakázky

Člen Platformy odpovědného veřejného zadávání